.: Günün Ayeti :. .: Günün Hadis-i Şerf-i :. .: Günün Sözü :.
     

.: DUYURULAR :.


.: Crome Tarayıcının Flatcast Radyoları Desteklemediğinden Dolayı Explorerden Dinleyebilirsiniz:.

Lütfen Canlı Yayın Resmine Tıklayınız

.: KURALLAR :.


.: Lütfen Okuduğumuz Yazılara
Yorum Yapalım Tavsiye Edelim
Dostlarımızın Arkadaşlarımızın
Okumalarını Sağlayalım:.


DOST YURDU RADYO      BURAYA TIKLAYIP YENİ BİR SAYFA AÇABİLİRSİNİZ
Sitemiz En Güzel Crome Tarayıcıda Görünmektedir
             

16 Aralık 2023 Cumartesi

Zulme Boykot ile Dur De!

İşgalci İsrail’in yetmiş yıllık zulmü artarak devam ederken ABD ve AB ülkelerinin desteği de devam ediyor. Bu zulüm karşısında müslümanlar olarak bir şey yapamıyor, engelleyemiyor olmanın sıkıntısını hissediyoruz. Her gün seyrettiğimiz o acı görüntüler karşısında gönlümüz daralıyor. Bu vahşete seyirci kalmanın ızdırabı adeta yüreğimizi yakıyor. Elbette devletlerin bu alanda gayretleri olacak ama bu arada bizler ne yapabiliriz?

Eğer bir kötülüğe bilfiil yani elimizle engel olmak mümkün değilse dilimizle ve kalbimizle ona karşı duruşumuzu korumamız gerekiyor. Bu alanda yapacağımız en önemli tedbir, işgalci İsrail’in ve destekçisi ABD markalarının ürünlerini boykot etmektedir.

İslam ülkeleri, 2 milyara ulaşan bir nüfus yoğunluğuna sahiptir. Üstelik de batı dünyasına nazaran daha genç bir nüfusa sahibiz. Bu halk gücümüzü her alanda kullanabiliriz. Bilhassa alışverişlerimizde satın aldığımız ürünlerin menşeine dikkat etmek, eğer İsrail’i destekleyen firmaların ürünüyse satın almamak en etkili tedbirlerden biri olacaktır.

İşgalci İsrail devleti tamamen dış desteklerle ayakta duran bir terör devletidir. Onu finanse edenler de ABD’de kurulmuş ve zamanla uluslararası firma niteliği kazanmış büyük şirketlerdir. Hatta bazı şirketler doğrudan İsrail ordusuna bağış yapmaktadır. Yani bu firmalardan satın aldığınız bir içeceğin parası doğrudan İsrail ordusuna gitmekte ve Filistinli müslüman kardeşlerimizin üzerine atılan bir bomba olmaktadır. Bu artık uzun zamandan beri bilinen bir gerçektir.

İsrail destekçisi bu firmaların mallarını zaten bir müslüman hiçbir zaman kullanmamalıdır. Çünkü İsrail devletinin zulmü yeni bir şey değildir ve geçici bir hal de değildir.

Hatta şuurlu bir müslüman düşmanlarının firmalarından alışveriş yaparak onları güçlendirmemek için azami gayret sarfetmelidir. Mümkün olduğu kadar yerli malı ürünler kullanmaya dikkat etmelidir.

Bugün bütün batı dünyası İslâm âlemine karşı topyekûn savaş halindedir. Yakın zamanda Bosna’da katliama seyirci kalanlar, Sırplar işini bitirsin diye göz yumanlar da bu ülkelerdi. Afganistan ve Irak’ta ise bizzat kendi uçaklarıyla katliam yaptılar.

Savaşın sınırlarımızın dışında olması bizi ilgilendirmediği anlamına gelmez. Aslında Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme girişiminin bir kısmı bizi de ilgilendirmektedir. Bizim ülkemiz üzerinde de oyunlar oynanmaktadır.

Bugün Siyonist ideoloji ile haçlı zihniyet el ele İslam ülkelerinin üzerinde oyunlar oynamaktadır. Bazı ülkelerde doğrudan işgalle, bazı yerlerde İslâm coğrafyasını yeni küçük parçalara ayırma amacıyla çıkarılan fitnelerin maşaları vasıtasıyla, bazı yerlerde siyasi oyunlarla, bazı yerlerde ekonomik oyunlarla, diğer yerlerde de daha başka metotlarla bu savaş sürdürülüyor. 

Zaman zaman bazı ülkelerde Kur’an-ı Kerim’e yapılan hakaret ve saldırılar da bu düşmanlığın teröre karşı filan değil doğrudan İslâm’a karşı olduğunu bütün açıklığıyla gözler önüne sermektedir. Onlar tüm İslâm âlemini yok etmek veya sömürgeleştirmek için kendi aralarında iş birliği yaparken biz dinimiz, kardeşlerimiz ve izzetimiz için neden iş birliği yapmıyoruz?

Bugün Filistin’li bebekleri katlederken yüreği sızlamayanlar yarın bize acıyacak mı zannediyoruz? 15 Temmuz’da görmedik mi? Yıllardır sınırlarımızdaki terör örgütlerini silahlarla donatanlar da aynı güçler değil mi?

İşte alışverişlerimizde dikkatli tercihler yaparak bize bu düşmanlığı yapanlara en azından desteğimizi kesmiş oluyoruz. Hiç değilse bunu yapmakla zalimlere destek verme ve iş birliği yapma günahından kurtulmuş oluyoruz.

Boykotun az veya çok etkili olduğunu etiketlerdeki fiyat değişiminden anlayabiliyoruz. Birçok market boykot edilen ürünlerin fiyatını düşürerek boykot kararlılığını gevşetmeye alet oluyor. Keşke onlar bunu yapmak yerine bu firmalara mallarını “satılmıyor,” diyerek iade etse. Ancak fiyatı düşürmek zorunda kalmaları bile bir etkidir. Elbette boykotun daha etkili olması için kararlılıkla sürdürmek ve çevremizdekileri uyarmak çok önemlidir.

Boykot kararlılığı kendi firmalarımızın güçlenmesi için de faydalıdır. Ülkemizin ekonomisi her geçen gün güçleniyor. Sanayi ve teknoloji alanında her sektörde hızlı bir gelişme gösteriyor. Bizim çocuklarımızın ileride kendi ülkelerinde iş bulup çalışmaları için de zaten kendi firmalarımızı desteklemeliyiz. Eğer çocuklarımız ülkelerinde kalırsa dinlerini rahatça yaşayarak hayatlarını kazanma fırsatına sahip olacaklar ve ülkelerinin güçlenmesine hizmet edecekler.

Ailede alışveriş kararlarını veren erkek, kadın, genç, çocuk kısaca herkes, boykot hassasiyetine sahip olmalı ve bunu kararlılıkla sürdürmeli. Sadece bu katliam günlerinde değil her zaman. İslam zafer kazanana kadar.

Gülistan Araştırma



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi: Anonim Olarak Seçiniz
Güvenlik Kodunu Her İki Cümleyi Yanyana Yazınız
Dost Yurdu Radyo